منظور از این واژه ها درصد غلظت عطرها است. Eau de perfume به اختصار EDP شناخته می شود و در این عطرها 15 الی 21 درصد اسانس عطری وجود دارد. دسته عطرهای Eau de Toilette به اختصار EDT شناخته می شوند و در این عطرها 8 الی 15 درصد اسانس عطری وجود دارد.

عطرها در صورت نگهداری در شرایط مناسب بیش از 5 سال کیفیت خود را حفظ خواهند کرد. مهمترین عواملی که باعث فاسد شدن عطرها می شوند شامل نور مستقیم خورشید، تنش دمایی و اکسیژن هستند. عطرهای خود را به دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید. در صورتی که به مدت طولانی از عطری استفاده نخواهید کرد بهتر است آنها را درون جعبه های خود نگهداری کنید. تنش دمایی شامل افزایش بی رویه دمای عطر و یا کاهش بی رویه دمای عطر را شامل می شود. بهترین دما جهت نگهداری عطرها دمای محیط اتاق می باشد. عطرهای خود را از وسایل گرمایشی و سرمایشی نظیر بخاری و یخچال دور نگهدارید. در صورتی که عطر شما بیش از نصف آن مصرف شده است به دلیل اینکه سطح اکسیژن موجود در آن افزایش یافته مناسب تر است که در زمان کمی آن را استفاده کنید. احتمال ایجاد واکنش بین ترکیبات الکلی عطر با اکسیژن وجود دارد و این واکنش ممکن است به تغییر رایحه ی عطرتان منجر شود.

یکی از معمول ترین روش ها تست عطر بر روی بلاتر (کاغذهای مخصوص تست عطر) است. از این طریق میتوانید با رایحه عطرهای متنوع بصورت کلی آشنا بشوید. ولی فراموش نکنید که ممکن است از این طریق ماندگاری واقعی عطر را متوجه نشوید. به دلیل متفاوت بودن بافت بلاترها و پوست هر فرد در این روش پارامتر ماندگاری عطر را بصورت دقیق متوجه نخواهید شد. بهترین روش جهت تست عطرهای مختلف این است که یک عطر را بر روی مچ یکی از دستانتان، عطر دوم را بر روی دست دیگر و عطر سوم را بر روی سمت داخل آرنج اسپری کنید. در این روش نباید بیش از 2 الی 3 عطر را بصورت همزمان تست کرد. جهت تست عطرهای بیشتر میتوانید از روش استفاده از بلاتر بهره ببرید.

عطر را به فاصله 15الی 20 سانتیمتر از پوست خود اسپری کنید. ترجیحا نقاطی که عطر بر روی آن اسپری شده را مالش ندهید تا ترکیبات عطر بر روی پوست تخریب نشود. از فاصله بسیار نزدیک اسپری نکنید. همچنین حتما اسپری عطر را محکم بفشارید تا عطر بصورت پودری اسپری شود.

بله. گرمای تابستان بوی عطر ما را بیشتر می کند و ماندگاری آن بیشتر می شود و این به دلیل این است که گرما روی رایحه ها تاثیر می گذارد و باید از رایحه های خنک استفاده کنید. همچنین در زمستان به خاطر نفوذ سرمای هوا و از بین بردن بوی عطر، از رایحه های گرم- شرقی- تلخ استفاد کنید.

میزان ماندگاری عطر بسته به نوع رایحه و ترکیبات آن، نوع غلظت عطر،نوع پوست و فصل متفاوت است. اما در حالت کلی میزان ماندگاری مفید عطرها بین 3 الی 8 ساعت است. با این وجود در دنیای عطرها همیشه استثناهایی وجود دارد.

عطرها به گروه های متفاوتی تقسیم بندی می شوند. در حین معرفی آنها گروه بویایی ذکر می شود . شما می توانید با شناخت گروه بویایی عطرهای مورد نظر خود پس از آن در همان گروه به دنبال رایحه بعدی خود باشید و عطر خود را از همان گروه انتخاب نمایید.

بهترین راه خرید از یک فروشگاه معتبر و تخصصی است. در این روش شما به حد بالایی ریسک خرید خود را کاهش داده اید. حین خرید حتما به موارد زیر دقت کافی را داشته باشید:

الف- قیمت محصول: اگر ادکلنی را مشاهده کردید که برند معروفی است ولی قیمت پایین داشت بدانید که به احتمال زیاد تقلبی است.همیشه قیمت محصولات را از سایت های معتبر خارجی چک کنید تا در دام سوءاستفاده سودجویان نیوفتید. قیمت ادکلن ها در دنیا یک رنج معمول دارد و هیچ دلیلی نمیتواند باعث شود قیمت محصول بیش از حد خودش پایین باشد.

ب- بسته بندی و سلفون محصول: معمولا محصولات اورجینال از بسته بندی و سلفون سالمی برخوردار هستند و سلفون محصول به درستی بر روی بسته بندی کشیده شده است. همچنین بر روی بسته بندی باید به شکل صحیحی مشخصات محصول و نام آن ذکر شده باشد و هیچ گونه غلط املایی ای نداشته باشد.

ج- شماره بچ کد و یا سریال عطر: بر روی اکثر ادکلن های مارک های معتبر شماره ای حک شده که به بچ کد معروف است. این شماره ممکن است شامل حروف انگلیسی نیز باشد. بچ کد محصول هم بر روی کارتن و هم بر روی شیشه محصول ثبت می شود. با چک کردن این شماره در سایتهای مرجع میتوانید از اورجینال بودن محصول خود اطمینان پیدا کنید.

د- شیشه عطر: همه عطرهای اورجینال از شیشه ها و بطری های با کیفیتی برخوردار هستند. عطرهای اورجینال و اصل ظرف های بطری صافی دارند در حالی که بطری عطرهای تقلبی اغلب اندکی خشن است و ممکن است خط خوردگی روی شیشه دیده شود و معمولا ضعیف ساخته شده اند. بطری عطرهای با کیفیت درهایشان به خوبی و محکم جا می خورد و ضد نشت هستند. حتما ظاهر ادکلن را در سایت های مرجع چک کنید.

با خرید از فروشگاه های وزرا میتوانید بررسی تمامی این موارد را به تیم کنترل کیفیت وزرا بسپارید و با خیالی آسوده محصول اورجینال را تهیه کنید.

دانشمندان موسسه ملی نوروساینس تورین کشف کردند که کورتکس حسی فوقانی و بخشهایی از مغز که با جنبه های پیچیده تر اطلاعات حسی در ارتباط هستند، مسئول ذخیره حافظه و همچنین اطلاعات مربوط به رایحه‌ها و صداها است. به همین علت است که افراد با استشمام دوباره بوی یک عطر و یا گوش دادن اتفاقی به یک قطعه موسیقی خاص به یاد خاطره ای می افتند که از آن بو و یا آهنگ دارند

با گذشت زمان و فرا رسیدن پیری، حس بویایی همانند حس بینایی و شنوایی تحلیل می رود. محققان به این نتیجه رسیده اند که 75 درصد سالمندان هشتاد ساله از افت محسوس حس بویایی رنج می برند. براي همين است مسن تر ها به بوهاي تند تمايل بيشتري دارند و بيش از اندازه عطر مي زنند. حتي تحقيقات نشان مي دهد که زنان ديرتر از مردان حس بويايي خود را از دست مي دهند.

در مواقعی که خودمان یا اطرافیان حساسیت خاصی نسبت به رایحه مد نظر ما دارند برای حفظ سلامتی افراد بهتر است از عطر موقتا استفاده نشود.

بعلت اینکه هر فردی بوی ادکلن خود را مداوم حس می کند بعد از گذشت زمان بینی و قوه بویایی فرد اشباع می شود. این امر در بدن هر انسانی طبیعی است و یکی از مکانیزم های دفاعی بدن و مغز می باشد. تصور کنید اگر قرار بود آشپزی در آشپزخانه خود بوی همه غذا ها را با شدت حس کند چه بر سرش می آمد. احتمالا از شدت سردرد توانایی خود را از دست میداد.

سينوس ها، عفونت هاي تنفسي، بیماری هایی نظیر سرماخوردگی و یا آسيب به سر، همه از عوامل کاهش قدرت حس بويايي است و همچنين قرار گرفتن مداوم در مقابل مواد سمي از قبيل آلودگي هوا، مواد شيميايي, سيگار و برخي از داروها مي تواند آسيب شديد به سلول هاي بويايي وارد کند.

از موادی که باعث کاهش قدرت بویایی می شوند دوری کنید. موادی نظیر سیگار، الکل، مواد شیمایی و سمی میتواند بسیار مضر باشند. یکی از راه های تقویت قدرت بویایی می تواند افزایش حافظه بویایی شما باشد. با بو کردن مواد طبیعی متعدد سعی کنید دامنه حافظه بویایی خود را تقویت کنید. ادویه ها، میوه ها، گل ها و هر ماده طبیعی ای که در دنیای ما موجود دارد رایحه منحصر به فرد خود را دارد و شناخت رایحه آنها میتواند به حافظه بویایی هر فردی کمک کند.

عطرها هم بر احساسات تاثیرگذارند و هم قادرند آن را تغییر دهند! نه تنها روایح حال و هوای ما را تحت تاثیر قرار می دهند؛ بلکه حتی توانایی افزایش کیفیت عملکرد و رفتارهایمان را دارند. همچنین روایح مرکباتی نیز می توانند در ایجاد احساس شادابی و طراوت نقش داشته باشند.

چربي روي پوست ما تاثير بسياري در ماندگاري عطر بر بدن ما دارد. از آنجا که نوع پوست هر فردی با شخص دیگر متفاوت است، عملکرد عطری واحد ممکن است تا حدودی بر روی پوست های متنوع، متفاوت باشد. سعی کنید پوست خود را مرطوب نگه دارید تا عطر بر روی آن مدت زمان بیشتری از خود ماندگاری نشان دهد.

خير، هرگز! ادکلن بر روي پوست مردها بعد از اصلاح، يک نوع قاتل پوست است. براي اين که پس از اصلاح به دلیل کاهش میزان چربی روی پوست تمام منافذ پوست باز است و پوست، ظريف تر و حساس تر است و از آنجايي که ادکلن درصد الکل بالايي دارد باعث التهاب و تاثير مستقيم روي پوست صورت می شود. در حالي که افترشيو به دلیل ترکیبات مناسبش تسکين دهنده و مرطوب کننده مي باشد.

تقریبا تمامی تسترها دارای جعبه مقوایی سفید یا جعبه کارتنی قهوه ای رنگ یا سفید رنگ هستند و هیچ تستری بدون جعبه ارائه نمیشود. به طور کلی تسترها برای فروش نیستند ولی امروزه در بسیاری از کشورها به خصوص کشورهای شرق اروپا و خاورمیانه (مخصوصا ایران)و حتی امریکا به فروش می‌رسند. تسترها از نظر رایحه با غیر تسترها هیچ تفاوتی ندارند به شرطی که تستر اورجینال باشد و توسط شرکت سازنده اصلی تولید شده باشد. شرکت سازنده جهت کاهش هزینه های تولید تسترها از بسته بندی های مقوایی ساده تر استفاده میکند ولی مثل محصولات غیر تستر، تسترهای اورجینال نیز دارای بچ کد و مشخصات ظاهری درستی هستند.

ترکیب تسترهای عطر یعنی مواد تشکیل دهنده ی عطر هیچ تفاوتی با ترکیب عطرهای غیر تستر خود و یا اورجینال ندارد و همه مواردی که در ساخت عطر اورجینال به کار رفته است به طور کامل در ساخت تسترها نیز به کار می‌رود و تنها تفاوت این دو، در شکل رسمی بسته بندی عطر و برخی مواقع نداشتن درب در محصولات تستر است.

ادکلن محلول مواد پایه معطر در آب والکل است که پراکندگی بالایی دارد. اسانس روغنی محلول مواد پایه معطر در محیط روغن است که به خاطر چرب بودن نسبت به ادکلن ماندگاری بالاتری دارد.

عطر ماده‌‌ای خوشبو است که برای خوشبوسازی بدن یا محیط استفاده می شود. مواد اولیه معطر سازنده‌ی عطر از طریق استخراج از منابع گیاهی، حیوانی یا از روش‌های تولید مصنوعی مواد شیمیایی تهیه می‌گردند.

در انتخاب هر عطری باید پارامترهای مهمی نظیر فصل، مکان مورد استفاده عطر، سبک رایحه و … در نظر گرفته شود. بهترین راه، استفاده از راهنمایی های یک فرد متخصص است که فروشگاه های وزرا با آموزش نیروهای فروش مجرب توانسته است تا حدود زیادی نگرانی های مشتریان را در زمینه انتخاب عطر مناسب کاهش دهد. یک زن برای یک مرد باید مرحله ای اول سلیقه بویایی فرد مورد نظر خود را بداند و درصورت امکان حتی عطرهای مصرفی فرد مورد نظر را بداند در مرحله دوم باید بداند شغل فرد مورد نظر چیست تا براساس آن بتواند بهترین رایحه مناسب با محل کار و شغل فرد را انتخاب کند. مرحله سوم بهتر است عطر را بر اساس سن فرد انتخاب کند. نمیتوان یک عطر کلاسیک را برای آقای جوان انتخاب کرد.

در انتخاب هر عطری باید پارامترهای مهمی نظیر فصل، مکان مورد استفاده عطر، سبک رایحه و … در نظر گرفته شود. بهترین راه، استفاده از راهنمایی های یک فرد متخصص است که فروشگاه های وزرا با آموزش نیروهای فروش مجرب توانسته است تا حدود زیادی نگرانی های مشتریان را در زمینه انتخاب عطر مناسب کاهش دهد. دقت داشته باشید خانم ها روحیه ای لطیف دارند. در انتخاب عطر بهتر است روایحی با رایحه های گلی ومیوه ای و مرکباتی و شیرین انتخاب کنید. به فصلی که میخواهید خرید کنید دقت کنید تا بتوانید از لحاظ ماندگاری و پخش بو بهترین گزینه را انتخاب کنید.یک مرد برای یک زن باید مرحله ای اول سلیقه بویایی فرد مورد نظر خود را بداند و درصورت امکان حتی عطرهای مصرفی فرد مورد نظر را بداند. در مرحله دوم باید بداند شغل فرد مورد نظر چیست تا براساس آن بتواند بهترین رایحه مناسب با محل کار و شغل فرد راد انتخاب کند مرحله سوم بهتر است عطر را بر اساس سن فرد انتخاب کند. معمولا ممکن است یک عطر گلی و تند برای یک خانم جوان انتخاب مناسبی نباشد.

محلی از پوست خود را انتخاب کنید که گرم است و در آن خون جریان دارد. به این دلیل که گرما کمک می کند تا عطر به خوبی پخش شده و رایحه ی بیشتری از آن نشان داده شود. نقاط نبض دار بدن بهترین نقاط برای استعمال عطر است. بر بروی گردن، مچ دست، در داخل آرنج ، در پشت زانو و هر جای دیگری از بدن که شما احساس ضربان قلب دارید. بهتر است به جای چندین بار اسپری کردن عطر بر روی یک نقطه، بر روی هر یک از نقاط مختلف عطر را یک الی دو بار اسپری کنید.

بله. پوست های خشک ظرفیت زیادی نسبت به پوست های چرب برای حفظ نگهداری مولکول های عطر بر روی پوست ندارند، بنابراین این گونه پوستها نیاز بیشتری به استفاده عطر در طی روز دارند.

بطور کلی بهتر است از هر عطری در مکان مناسبی استفاده شود. هر چند طیف بزرگی از عطرهای امروزی را میتوان در اکثر مکان ها استفاده کرد. جهت انتخاب عطر مناسب برای مکانی خاص بهترین روش استفاده از مشاوره های افراد متخصص در زمینه عطر است. همیشه سعی کنید عطرهایی که بوی گرم، قوی و یا زیادی دارند مثل عطرهای شیرین را در محیط های باز استفاده کنید و در مکان های کوچک و بسته که اطرافیان به شما نزدیک هستند از استفاده از عطرهای تند اجتناب کنید.

از زمانی که عطر استفاده می شود تازمانی که انتهای نت پایانی عطر احساس می شود را ماندگاری عطر میگوند. استاندارد جهانی ماندگاری عطر بین 3 الی 8 ساعت است که این ماندگاری را ماندگاری مفید می نامند. یعنی در این زمان بوی عطر به صورت کامل واضح احساس شود.

برای فصول گرم سال باید عطرهایی که احساس خنکی و سرد دارند را استفاده کرد چون گرما ماندگاری عطر را بیشتر میکند. به عنوان نمونه از روایح آرومایتک و مرکباتی و میوه ای و آکواتیک استفاده کنید. برای فصول سرد سال باید عطرهایی که احساس گرما به شما می دهند را استفاده کنید چون مولکول های این عطرها دیرتر تبخیر می شوند و در برابر نفوذ سرما مقاوم تر هستند. روایح تلخ، شیرین، چوبی و شرقی گزینه های مناسبی هستند.

جاهای نبض دار بدن ,فاصله بین آرنج تا مچ دست ,زیر گردن ,قفسه سینه ,زیر لاله گوش چون در این نقاط حرارت بدن بالاست شدت رایحه افزایش پیدا میکند.

مرطوب و چرب نگه داشتن پوست باعث افزایش ماندگاری می شود. پیشنهاد میکنیم از مرطوب کننده های بدون بو یا از بادی اسپلش  یا دئودورانت(اسپری بدن) یا بادی پرفیوم های مطابق با همان رایحه استفاده کنید. این کار باعث همسان سازی رایحه می شود و ماندگاری را افزایش می دهد.

بعد از استحمام که منافذ پوست باز هستند و همچنین پوست دارای رطوبت است، بهترین موقع برای استفاده ادکلن است و باعث افزایش ماندگاری می شود.

این مورد بستگی به بینی شما دارد که تا چقدر قدرت حس کردن بوی ادکلن را دارد. نحوه ی صحیح تست کردن هم بسیار تاثیر دارد که ادکلن هایی که بوی ضعیف تری دارند اول تست شوند و ادکلن های با بوی قوی تر و تند تر اخر تست شوند. تست کردن بیش از 3 الی 4 مورد رایحه به صورت همزمان یا پشت سرهم، بینی را اشباع میکند و دیگر قادر به تست کردن ادکلن و تشخیص صحیح رایحه واقعی آن نیستید.

علت تنوع در عطر به خاطر سلیقه های متفاوت است چون هرفردی علاقه به رایحه ای دارد. مثالی که میتوان زد اینست که شما ممکن است رنگ سفید را دوست داشته باشید اما رنگ مشکی را خیر یا دوستتان برعکس شما باشد.

خیر .چون بوبی که اطراف درب ادکلن تجمع کرده است ممکن است در نت میانی قرار داشته باشد و یا مرحله نت پایانی باشد. به همین دلیل نمیتواند روش صحیحی جهت درک کامل ساختار عطر باشد. حتی اسپری کردن روی درب ادکلن هم عمل صحیحی نیست زیرا با این روش در ابتدای اسپری کردن عطر،رایحه آن به شدت بوی الکل خواهد داشت و شما به درستی متوجه رایحه عطر نخواهید شد.

ترجيحاً خير، به اين دليل که هر عطري کامل و متعادل ساخته شده است؛ اگر عطري را روي عطر ديگر استفاده کنيد ممکن است رايحه ي جديدي بسازد که چندان خوشایند نباشد. همچنین ممکن است هیچ کدام از عطرها نتوانند به میزانی که باید عملکرد مطلوب خود را ارائه دهند. هر عطری به تنهایی به مثابه یک اثر هنری است که خالق آن فردی متخصص است.

از زمانی که یک ادکلن از بسته بندی خود خارج می شود و اولین بار اسپری می شود تاریخ انقضا محصول شروع خواهد شد. این ویژگی روی بسته بندی ادکلن ها به شکل یک لوگوی قوطی درب باز نمایش داده می شود. همچنین در همان قسمت اعدادی در مورد تاریخ انقضا محصول ذکر شده است که معمولا بین 24 الی 36 ماه است. البته در حین مصرف ادکلن در صورتی که شرایط نگهداری آن طبق استانداردها باشد معمولا تا 5 سال هم احتمال سالم ماندن رایحه وجود دارد.

تغییر رایحه ادکلن به بوی ترش و زننده و همچنین تغییر کردن رنگ محلول عطر از عواملی است که میتواند نشانه فاسد شدن عطر باشد. هرچند ممکن است تغییر رنگ در بسیاری عطرها رخ بدهد ولی رایحه همچنان سالم باشد.

عطر نیز در تشابه با نت‌های موسیقی به داشتن سه گروه از نت‌های گوناگون توصیف می‌شود که یک رایحه هماهنگ را بوجود می‌آورند. این نت‌ها به مرور زمان آشکار می‌شوند. این سه دسته از نت ها در قالب ساختار یک عطر شامل نت های اولیه یا بالایی، نت های ثانویه یا میانی و نت های پایاتی می باشند.

نت بالایی یا نت آغازین: بلافاصله پس از استفاده از یک عطر این اجزای تشکیل دهنده نت ابتدایی یا آغازین است که به مشام شما میرسد. دلیل این امر هم سبکتر و کوچکتر بودن مولکولهای این عناصر میباشد که باعث فراریت و تبخیر سریعتر آنها میشود. به همین دلیل اولین حسی که یک عطر به فرد منتقل میکند برگرفته از این ترکیبات اولیه میباشد و در نتیجه به طور مستقیم در میزان محبوبیت و فروش یا عدم فروش آن عطر تاثیر گذار میباشد.

 

نت میانی یا قلب: در حالی که رایحه نت آغازین و ترکیبات آن در حال تبخیر و محو شدن است اجزا و عناصر نت میانی پدیدار میشوند. به نت میانی قلب یا بدنه اصلی یک عطر نیز میگویند. یکی از خواص عناصر نت میانی ایجاد یک پوشش برای بوی نامطبوعی است که ممکن است در مراحل اولیه پدیدار شدن نت پایانی یا پایه احساس شود. البته واضح است که با گذشت زمان و به سرعت بوی نه چندان خوب ابتدایی نت پایه تبدیل به رایحه ای مطبوع و خوشایند میگردد.(بهترین حالت اسشتمام عطر نت میانی است)

 

نت پایانی یا نت پایه: در مرحله ی نهایی و هنگامی که نت میانی هم در حال محو شدن است ترکیبات نت پایه یا همان نت پایانی شروع به آشکار شدن میکنند. در واقع میتوان گفت اصل و اساس یک عطر را ترکیب نتهای میانی و پایه آن تشکیل میدهند. میزان ماندگاری یا همان استحکام و عمق یک عطر را نت پایه آن عطر مشخص میکند. به همین دلیل در ترکیبات نتهای پایه از عناصری استفاده میشود که عمق بیشتری دارند و غنی تر هستند و به طور معمول پس از استفاده از عطر زمانی در حدود ۳۰ دقیقه طول میکشد تا استشمام شوند.

عواملی متعددی در قیمت نهایی یک محصول می تواند موثر باشد. مواد پایه سازنده عطر، پروسه ساخت عطر، بودجه های تبلیغاتی، برند سازنده محصول، هزینه های توزیع و بسته بندی و سایر هزیه ها میتوانند از این دسته عوامل باشند.

خیر. بسته به نوع بو و نت های تشکیل دهنده یک عطر، ماندگاری متفاوتی از ادکلن ها شاهد هستیم, هرچه رایحه عطر شیرین,تلخ,تند,چوبی,شرقی باشد ماندگاری بیشتری دارد. اگر قیمت ادکلنی بالا باشد علت آن برند سازنده و مواد تشیکل دهنده آن است و فقط ترکیبات عطر میتواند موثر بر ماندگاری یک عطر باشد.

ادکلن های فیک یا تقلبی از کیفیت پایین و مواد غیر بهداشتی و اسانس هایی با کیفیت ضعیفتر برخوردار هستند. معمولا در این دسته از ادکلن ها از اسانس های صنعتی که میبایست در تولید مواد شوینده استفاده شود بهره میبرند تا هزینه تولید محصول را کاهش دهند. این ادکلن ها در شرایط غیراصولی و غیربهداشتی تولید می شوند و دارای مجوزهای بهداشتی لازم نیستند و برای سلامتی انسان مضر هستند. اگر به سلامتی خودتان و اطرافیانتان توجه میکنید به هیچ عنوان از ادکلن های فیک و تقلبی استفاده نکنید.